Stichting Vestingstad Heusden

 

Meedoen : op zoek naar figuranten

Altijd al toneel willen spelen en dat ten overstaan van publiek te laten zien ? Dit is uw kans: als figurant een rol vervullen tijdens een evenement. Gestoken in de voor de tijd juiste kleding en accessoires, geschminkt en met enige passie een personage tot leven brengen. Amateur of met enige ervaring, getalenteerd of niet, actieve- en passieve rollen, voor volwassenen en kinderen. Soms is er fysieke kracht of een luide stem nodig, soms doet men er juist het zwijgen toe.
Passende kleding wordt ter beschikking gesteld, eigen kleding welkom. Door het karakter van de kleding krijgt u vanzelf een bepaalde status : boer, jonkvrouw, gravin, schoffie, armoedzaaier, om er enkele te noemen. Als zodanig straalt u die status uit. Dat op zich is voor uzelf al een indrukwekkende prestatie. Daarnaast is het mogelijk dat u acteert in een toneelspel.

U wordt geïnstrueerd over en begeleid bij de rol die u als figurant vertolkt in de setting van een evenement. Het geheel vindt plaats in de openbare ruimte van Heusden-vesting.

Heeft u voor uzelf een rol in gedachte misschien in combinatie met een hobby. Heeft u interesse om te figureren ?