Stichting Vestingstad Heusden

 

Stichting Vestingstad Heusden

 

In het jaar 2000 is de stichting Y2K opgericht, in 2015 omgedoopt naar Stichting Vestingstad Heusden, om de krachten van enthousiaste inwoners van de gemeente Heusden te bundelen en om te zetten naar gezamenlijke activiteiten. Enthousiasme over de woon- en leefomgeving van Heusden-vesting en geïnspireerd door de gedachte hoe het terug in de tijd moet zijn geweest.


Dat leid tot de organisatie van publieksevenementen welke zich afspelen in de openbare ruimte van Heusden-vesting. Bijvoorbeeld een begin 17e eeuwse handelsmarkt met daaraan gekoppeld een historisch thema. Afhankelijk van het thema wordt elk evenement een eigen karakter toegedicht. Figuranten bepalen dan het beeld van de stad, acteurs beelden historische gebeurtenissen op een zo authentiek mogelijke wijze uit. De stad en zijn inwoners ondergaan een metamorfose.

Zo ervaart het talrijke publiek een kleurrijk schouwspel en het nodige spektakel passend bij een roerig stuk geschiedenis.


Meerdere organisaties en verenigingen in de gemeente Heusden verlenen hun medewerking en spannen zich gezamenlijk maximaal in om van een evenement een succes te maken.