Vestingstad Heusden

– actueel

7 eeuwen heusden 5B

Heusdense havendagen

van 7 tm 9 september 2018.
Wil je zelf deelnemen kom dan naar de bijeenkomst op 28 augustus om 20:00 in Café Havenzicht aan de Vismarkt.

lees verder....
In 2018 viert Heusden zeven eeuwen geschiedenis. Voor de vesting Heusden is de ligging aan de Maas van groot belang geweest, zowel in de middeleeuwen als na de aanleg van de Bergsche Maas rond 1900. Zonder de scheepvaart op de Maas was Heusden er waarschijnlijk helemaal niet geweest. En ook nu nog vormt de stadshaven het kloppend hart van het stadje.

Om dat te vieren organiseren we een lang weekend vol scheepshistorie. Van 7 t/m 9 september 2018 worden de stadshaven en passantensteigers bevolkt door sleepboten, vracht- en visserijschepen en ander varend erfgoed. Heusden zal geuren naar teertouw en paling en gonzen van live muziek, spelletjes en maritieme ambachten.

 

SVH creatief
Stichting Vestingstad Heusden (SVH) op zoek naar een creatief persoon

Een persoon die op een creatieve manier de vertaalslag maakt van een cultuur-historisch onderwerp / idee, vaak geschiedkundig en beladen, naar een voor publiek aantrekkelijke en voor medewerkers uitvoerbare productie.

lees verder....

Dat is niet noodzakelijk één grote productie maar kan ook bestaan uit een aantal kleine scènes. Hij / zei neemt de regie bij de uitvoering ervan.
Daarbij rekeninghoudend met de mogelijkheden als figuranten, scenery, kleding, rekwisieten, reanactors, techniek, muziek, maar ook bijvoorbeeld financien.

Belangstelling en/of vragen : info@vestingstadheusden.nl

 

SVH redactie
Stichting Vestingstad Heusden (SVH) op zoek naar een creatieve rechter handen
SVH is op zoek naar enthousiaste rechter handen om af en toe of op regelmatige basis zaterdag ochtenden te helpen in de schuur.

lees verder....
Op zaterdagochtend wordt er gewerkt aan rekwisieten, kramen en nog veel meer zodat we op de vestingfeesten goed voor de dag komen. De materialen worden ook verhuurd.
Belangstelling en/of vragen : info@vestingstadheusden.nl

 

 

 

 

SVH redactie
Stichting Vestingstad Heusden (SVH) op zoek naar een website-redactie
Belangstelling en/of vragen : info@vestingstadheusden.nl

Werkgroep kraamhouders

 

 

 

 

Delegatie brengt bezoek aan Castelfest.

Castlefest is een middeleeuws en fantasyfestival, dat sinds 2005 ieder jaar begin augustus wordt gehouden in de tuinen van Kasteel Keukenhof in Lisse.
Drie medewerkers hebben daar de sfeer geproefd, ideeën opgedaan en contacten gelegd.