Vestingstad Heusden

Organisatie voor historische evenementen in de vestingstad Heusden

Evenementen  

 

 

Bourgondisch Heusden: Brabantse historie op zijn best! Tijdens Bourgondisch Heusden op 22 en 23 Juni 2019 gaan historie en gastronomie hand in hand. Tegen het decor van de Middeleeuwse Kasteelruïne en vestingwerken van het pittoreske vestingstadje Heusden kunnen liefhebbers van Brabantse culinaire specialiteiten én historisch spektakel hun hart ophalen. Het midzomerevenement van 2019 belooft nog aantrekkelijker te worden dan voorheen. 

Het kasteelterrein in de vesting Heusden en de omliggende vestingwallen worden omgebouwd tot een laatmiddeleeuws cultureel en culinair festijn. Marktkramen presenteren de lekkerste producten uit heel Bourgondië. Bezoekers maken kennis met smaken van toen én met de nieuwste culinaire trends. Op ons bourgondisch eetplein,  eet en drinkt iedereen samen, terwijl boven houtvuur een varken aan het spit word klaargemaakt. 

De toegang tot het festival is gratis.
Het terrein is open op zaterdag 22 Juni van 12:00uur tot 21:00uur en op zondag 23 Juni van 12:00uur tot 17:00uur. 


Tevens is de organisatie nog op zoek naar figuranten, vrijwilligers, zwaardvechters, bierbrouwers en verhalenvertellers. Meer informatie kunt u vinden onder het kopje meedoen.